הציירת ציונה לוז אוריין, גדלה בנוף ים וחיה ויוצרת כיום בהוד השרון. ביצירתה היא מביאה את נופי הילדות אותם ספגה, עוד בטרם הפכה נוף ים לפרבר של הרצליה פיתוח, לצד הנופים שנותרו מהמושבה הוד השרון, בטרם הפכה להיות עיר שמגדלים כבשוה.

נופים ראשוניים ותמימים, של ארץ ישראל היפה, מצוירים ביד ועין רגישות, אבל יותר מהם, עם לב. אקוורלים בצבעים רכים, מרפרפים, מלטפים, המעבירים את תחושת המרחבים השלווים והמרגיעים, שמלאו את העין והריאות והמתקיימים כיום בעיקר כגעגוע, אצל כל אחד מאיתנו, בני הארץ הזאת.
לוז-אוריין למדה רישום אצל מאיסטרים, במיוחד אצל יוסף הירש, אמן מבית האקדמיה בצלאל בירושלים ותלמידו של ארדון, שיצירתו הווירטואוזית הושוותה לזו של פרנסיסקו דה גוייה ואונורה דומייה.
למרות שהיא רואה ברישום את נקודת המוצא של יצירתה, הרי שהאקוורלים שלה נטולי אפקטים של נפח ועומק והם מתרכזים בסיפוק צרכים קומפוזיציוניים והבעתיים. צורת הבעה המזכירה את ציוריהם של סטימצקי, גלעדי וקוסונוגי. גם במובן זה אפשר למצוא ביצירתה התרפקות על העבר.

ניתן לרכוש את הציורים ישירות מהאמנית – טל. 050-6878490

קראו עוד:

הימים היחפים של גליה גור

אמנות שאוצרי אמנות לא מכירים

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אמנות
+כתבות מומלצות
שטיח ענק מפלסטיק ממוחזר, של MVRDV בשבוע העיצוב בבנגקוק 2025
אמנות
שטיח ענק מפלסטיק ממוחזר, של MVRDV בשבוע העיצוב בבנגקוק 2025
  השטיח הזמני Mega Mat, משרת מפגשים ציבוריים והופעות אמנויות, במסגרת שבוע העיצוב של
אמן הפך את ביתו למוזיאון באוויר הפתוח
אמנות
אמן הפך את ביתו למוזיאון באוויר הפתוח
  האמנות העממית שלו מעטרת את הבית, הדשא, האסם, הסככה, הגדר, המכונית, תיבת הדואר
כותב/ת על תרבות, אדריכלות או אמנות?
אמנות
כותב/ת על תרבות, אדריכלות או אמנות?
הנושאים: תרבות, אדריכלות, עיצוב, אמנות, תקשורת חזותית, ספרות, מקומות וטיולים, קולינריה, תיאטרון וקולנוע, אופנה

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*