אריאל ערבות הוא ארטיזן, אמן ואומן זכוכית, המתמחה בניפוח זכוכית. הוא מתאר את עבודת הזכוכית, שהיא עבורו מסע שלו אל עצמו, אל אחרים ואל העולם.

כשהייתי ילד צעיר פגשתי את חלונות הזכוכית ש״נזלו״ בקתדרלות הגדולות ומאז החומר הזה הוא עבורי ״זולת״, מישהו שיש לקיים עמו דיאלוג בגובה העיניים. ״בדיאלוג״ היה נושא פרויקט הגמר שלי בבצלאל, בהנחייתו של ד״ר בוריס שפייזמן: סדרה של גופים גדולים, ביומורפיים, צבעוניים. גופים אלה, שאני מכנה ״באלובים״, יצרתי בעזרת מטריצה בעלת דרגות חופש מרובות. התערוכה ״בדיאלוג״ הוצגה במוזיאון המזגגה בנחשולים. בתערוכת יחיד אחרת, שהתקיימה באכסדרה של מוזיאון קרייזלר בנורפולק, ווירג׳יניה, הצגתי באלובים קטנים יותר. הרגשתי גאווה גדולה כאשר באלובי כזה הוזמן ממני והוענק כאות הוקרה לד״ר אנתוני פאוצ׳י, היועץ לשעבר של נשיא ארה״ב לענייני קורונה.

באלובים ענקיים: מידות משתנות. שילוב ניפוח זכוכית עם קאנים וטקסטורות על זכוכית. צילום רני לוריא.

 

 

לבאלובים יש צורה אמורפית. פני הבאלובים מרושתות ברשתות עדינות, משתרגות ונשזרות, בצבעים שונים מגוף הזכוכית, ולעיתים קרובות עשויים קווי זכוכית לבנה קשה.
עם ההשתרגויות האלו, התחלתי להבין שעבודתי היא מסע – ועם הזמן הבנתי את האיטרציות של מסע זה בין העצמי, האחרים והעולם.
ראשית, הבנתי שזה מסע אל עצמי. ההשראה להשתרגות באה מצמחיה מטפסת. הגלוי התרחש כשלמדתי סמסטר באקדמיה המלכותית הדנית. הייתי זר ולבד, בניגוד לכל העולמות המשתרגים והמחוברים שסביבי. הכל רשת. מאז אני משלב השתרגויות בעבודות רבות.

 

הצלחות הגדולות מבורנהולם: קוטר 52 ס״מ עם השתרגות של פסים לבנים. צילום רני לוריא.

 

 

שנית, במסעי אל האחרים אני בוחר להשאיר לקהל לפרש את השתרגויות. כך גם לגבי פרוש הצורות הביומורפיות. בעבודת התיזה שלי ב-RISD, במיצב ״עולם״, גם הצלילים היו נתונים לפירוש של הקהל. בעבודתי אני שואף לדיאלוג ולאינטראקציה פעילה עם האחרים, תוך פנייה לכל החושים.
במיצב ״עולם״, תנועתם של הצופים, המתגלה על ידי עין אלקטרונית, היא שמפעילה את הסיבוב של הענבל המכוסה לבד, המכה בקערות הזכוכית, ויוצר מרחב קולי עדין.

 

עולם: עבודת גמר risd. לוח מהגוני וטיק בקוטר 1.5 מטר עם 7 קערות עם השתרגות בצבעים שונים

 

 

 

 

 

 

המרחב הקולי שבמיצב ״עולם״ מתקיים זמן מועט ונעלם. הוא אינו מותחם על ידי גבולות נראים לעין, אך כמו קול ומוסיקה בכללותם, הוא נוגע ישירות לרגש. המיצב הזה הוא פרק אחד במסע אל עולמות שונים.
המסע שלי אל העולם עוסק במרחב ובזמן. בתחילה, בעקבות חוויותיי בארץ, חקרתי מרחב מדברי וזמן מדברי. לאחר מכן, בעקבות מפגש עם הפיזיקאית והקוסמולוגית יאנה לוין וביקורים בפלנטריומים רבים, ערכתי ניסויים בניפוח זכוכית בטקסטורות מגוונות תוך התבוננות פנימה, לתוך גופי זכוכית, בסיטואציה דומה להתבוננות שלנו אל החלל.

 

גופי זכוכית מוארים מבפנים: כל מיני גופי זכוכית בגדלים שונים עם טקסטורות שונות. צילום אריאל ערבות

 

 

 

 

 

 

 

 

 

בכוון אחר של חיפוש ויצירה של ״עולם״, יצרתי טרריום בשיתוף עם בן ראילי . הטרריומים שיצרנו הם בועות זכוכית גדולות מאוד, מבוקרות אקלים, עם צמחים חיים בתוכם.

 

טרריום שם זכוכית אורניום אשר זוהרת לאור UV. קוטר 30 ס״מ. צילום בן ראילי

 

 

 

 

 

 

המסע בין שלושת קדקדי המשולש ״עצמי-אחרים-עולם״ אינו נסגר, אלא ממשיך באיטרציות נוספות, כאשר ניפוח הזכוכית בטכניקות ובואריאציות שונות, הוא המדיום למסע כולו, לחקר יחסים בין העצמי לאחרים ולעולמות, למחקר אמנותי ולגילויים. עבודתי מניבה מיצבים וגם אובייקטים דקורטיביים וכלים שימושיים.

 

סקיצת אינטרקציות

 

מנורות וקערות בגדלים שונים. צילום אריאל ערבות

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אמנות
+כתבות מומלצות
דמויות בלתי ניראות מציגות קולקציה של אופנה בלונדון
אמנות
דמויות בלתי ניראות מציגות קולקציה של אופנה בלונדון
  הפרויקט משלב אלומיניום, חוטי פלדה ואטבים, הנושאים דמויות בלתי נראות לבושות בקולקציית סתיו/חורף
פסלים מנירוסטה של מים מושפרצים
אמנות
פסלים מנירוסטה של מים מושפרצים
  הפסלים בגדלים שונים, חלקם מונחים על הדום בגלריה, מותקנים בפארק ציבורי או תלויים
פסלי ענק של טביעת אצבע, כסמל לאחדות אנושית, בהודו
אמנות
פסלי ענק של טביעת אצבע, כסמל לאחדות אנושית, בהודו
  האמנים מוסיפים "טביעת אצבע היא סמן אישי עמוק של זהות, חתימה ייחודית שמבדילה

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.