הסטודיו של נרי אוקסמן, הגה מערכת שנקראת "תכנות אקולוגי ecological programming" למיטוב הארכיטקטורה הירוקה, אותה הדגים באמצעות גורד שחקים קונספטואלי מרובה פלטפורמות. המבנה הרעיוני, שנקרא Eden Tower, תוכנן כדי להמחיש את נוסחאות החישוב שפיתחה אוקסמן יחד עם Foster + Partners, במנהטן.

 

התכנות האקולוגי משתמש בחישובים, כדי ליצור פריסות היודעות להתחשב במדוייק באור שמש, רוח, זיהום וגורמים אחרים, על מנת לייעל את המערכות האקולוגיות וליצור יתרונות חיוביים נוספים לעיר – מהגדלת המגוון הביולוגי ועד לשיפור האקלים העירוני. אלגוריתמים שפותחו על ידי הסטודיו וכן בינה מלאכותית, יוצרים מידע ספציפי באתר על משתנים כגון אור שמש, לחות ותנאי קרקע.

 

 

האב-טיפוס הספירלי שבנתה אוקסמן, מנסה להשיג כמה מהאתגרים העדכניים ביותר בשילוב הצומח בתוך סביבות עירוניות. החזון, הם אומרים “מפגש בין הצרכים האנושיים לאלו של הטבע. זה כבר לא רק עניין של השגת אפס פליטת גזי חממה נטו וצמצום הנזק הסביבתי, אלא של קידום אקטיבי של מגוון ביולוגי וחוסן. זה מה שעושה מגדל EDEN”.
“אנחנו מגלים כיצד ליצור תוכניות אב, פריסות וצורות בנייה, שמגדילות את המגוון הביולוגי ואת השגשוג האקולוגי”, אמרה אוקסמן. עוד הוסיפה ואמרה, כי לדעתה, גינות גג צריכות להוות מרכיב חיוני לבניינים מודרניים.

 

 

“אנחנו לא מעצבים את הגינה, אנחנו מעצבים את הגנן”, אמר מנהל הסטודיו “אנחנו יכולים להציב את המערכת הזו בכל סביבה מזוהמת שהיא והיא תטמיע את האסטרטגיה הזו שעברה אופטימיזציה לאורך זמן. זה פותח את הדלת למערכות עיצוב גנרטיביות, שמסוגלות לחקור ולהמציא דברים שלעולם לא נוכל לחשוב עליהם כמעצבים.”
התכנות האקולוגי מציע מודל לעתיד של הערים הנשעות צפופות יותר ויותר. טכנולוגיה תסייע בשמירה על איכות הסביבה, כדי ליצור ערים ירוקות יותר – אבן דרך נוספת בקריירה של אוקסמן, כמובילה את המיזוג של עיצוב, טכנולוגיה וטבע- ביולוגיה.
אוקסמן רואה בבניינים חלק מהמערכת האקולוגית. פרויקט EDEN Tower הוא כבר לא התהליך האופייני מלמעלה למטה של ​​עיצוב אדריכלי ועירוני, אלא המפנה הקופרניקאי, שעושה חישוב מלמטה למעלה. המטרה הסופית היא שהפעלתו תועיל לסביבה הטבעית ולפיכך לבני האדם. לכן, המערכת שנוצרה על ידי אוקסמן, מייצרת מבנים תלת מימדיים שלמים, על ידי חישוב וניתוח כמויות גדולות של נתונים מהביולוגיה, ההתנהגות והדרישות האקולוגיות של מיני צמחים ובעלי חיים שונים, כמו גם תנאים סביבתיים ואינטראקציות בין מערכות אקולוגיות. בדרך זו, מבנים “לומדים” מההקשר הסביבתי שלהם.

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
בית בצבע זית
חדשות
בית בצבע זית
  העיצוב החדש מהדהד את הפרופורציות והנפחים בקוטג’ים האופייניים לאזור ומוצא ביטוי חדש בסדרה
חורבות אבן הפכו למוטיב עיצובי בבית חווה ישן בספרד
חדשות
חורבות אבן הפכו למוטיב עיצובי בבית חווה ישן בספרד
  במרחבים החקלאיים עטורי הכרמים, של אזור Baix Empordà שב-Girona, כל מה שנותר מבית
הבית בו חיים דייריו בהרמוניה עם הציפורים והחרקים
חדשות
הבית בו חיים דייריו בהרמוניה עם הציפורים והחרקים
  עץ התאנה peepul, מכונה בהודו “תאנה קדושה”. זהו עץ מקומי, מאריך ימים ומוערך

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*