העיצוב של בית ספר Colegio Reggio במדריד, על ידי Andrés Jaque מבוסס על הרעיון שסביבות אדריכליות, יכולות לעורר בילדים סקרנות ורצון לחקור. הארכיטקטורה באה להיות כאן גורם חיוני, כדי להעצים את היכולת של ילדים להתמודד עם אתגרים ופוטנציאלים בלתי צפויים. אין כאן מסדרונות ארוכים ולא הומוגניות וסטנדרטים אחידים, הארכיטקטורה של בית הספר שואפת להפוך ליקום שבו המורכבות המרובדת של הסביבה הופכת לחוויתית.

 

משולבות בו מערכות אקולוגיות, כך למשל, בכיתות ביניים נמצאים מיכלי מים ואדמה ממוחזרים, שמזינים גינה מקורה המגיעה למפלסים העליונים מתחת למבנה חממה. כיתות לתלמידים מבוגרים יותר מאורגנות סביב הגן הפנימי, כמו בכפר קטן; הקומה השנייה, הממוקמת 4 מטרים מעל פני הקרקע, ממוקמת מתחת למיכלי האדמה שעליהם צומח היער, משמשת מקום מפגש חברתי. גשר משופע, המהווה המשך לגישה להולכי הרגל לבית הספר, מאפשר הגעה ישירה. עם תקרה בגובה 8 מטרים ו-460 מטרים רבועים של רצפה, חלל זה נחשב לאגורה קוסמופוליטית שבה צמחים, מים, אדמה ומכונות מאכלסים אולם רב תכליתי, אולם התעמלות, סדנת אמנות, תיאטרון, אולם ריקודים וחדר כינוסים.

 

 

 

בניין זה מפתח אסטרטגיית תקציב נמוך להפחתת טביעת הרגל הסביבתית שלו, בהתבסס על עקרונות העיצוב הבאים:
אנכיות לצמצום תפוסת הקרקע. במקום לבחור בשטחי קרקע המתרחבים אופקית – כפי שקורה ב-90% מעיצובי בתי הספר – בית ספר רג’יו הוא בניין אנכי קומפקטי. החלטה עיצובית זו ממזערת את טביעת הרגל של הבניין, מייעלת את הצורך הכולל ביסודות.
צמצום קיצוני בבנייה. אין חיפויים, אין תקרות נפולות, אין רצפות טכניות מוגבהות, אין ריפוד קירות, אין שימוש בחזיתות מאווררות בבניין זה. כמות החומר הכוללת בשימוש בחזיתות, בגגות ובמחיצות הפנימיות של הבניין צומצמה ב-48% רק על ידי החלפת חלק גדול מהבנייה באסטרטגיות פשוטות או בידוד תרמי והפצת מערכות מכניות. התוצאה מציגה בניין עירום שבו הנראות הבלתי ערוכה של רכיבי ההפעלה שלו מגדירה את המבנה.
80% ממעטפת הבניין מכוסה חיצונית על ידי 14.2 ס”מ של פקק שעם צפוף של 9,700 ק”ג/מ”ק. זה מוסיף להפחתה הפסיבית של 50% באנרגיה הנצרכת בעת חימום של חללי בית הספר.

Colegio Reggio, Madrid
Andrés Jaque / Office for Political Innovation
Typologies Education School and High-School
Date 2022
Photographer José Hevia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
קיר הכניסה לבית ספר “תיבת נוח” – עם חיות מעוצבות
אדריכלות
קיר הכניסה לבית ספר “תיבת נוח” – עם חיות מעוצבות
  בית הספר “תיבת נח”, ממוקם באתר מורשת מוגן, הפארק ההיסטורי של וילה פאגליה,
האדריכלית שבנתה בתים מבד
אדריכלות
האדריכלית שבנתה בתים מבד
  העבודות הידועות ביותר שלה, The Live-in-Environment (1971) ו-Wiz Bang Quick City #2 (1972),
גשר הולכי רגל ניבנה כפארק צף
אדריכלות
גשר הולכי רגל ניבנה כפארק צף
  הגשר המלאכותי והנהר הטבעי מתקיימים יחד בהרמוניה, נושמים באותו קצב. תשעת הדיסקים בגדלים

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*