ממש בכניסה לכפר KARPACHEVO בבולגריה, עומדת טחנה ישנה שהפכה לנקודת מפגש של תרבויות, לאומים, דורות ורעיונות. החורבה העתיקה והנטושה הוסבה למרכז תרבות וחיי חברה בכפר ובאזור, מרחב ציבורי תוסס, שחזר לקהילה.

שיקום המבנה הנטוש נעשה בשנת 2022, בחומרים טבעיים מקומיים ומיחזור החומרים הזמינים (קרשי עץ, רעפים, לבנים, טיח אדובי, אבן וכדומה), כדי לשמור על האסתטיקה הכפרית  המקורית. עקרון העיצוב היה ניגודיות ואיזון. בפנים שולבו אלמנטים ממתכת צבועים בלבן, בניגוד למבנה העץ הישן הכפרי המחוספס. האלמנטים החדשים שנוספו לא רק משפרים את המראה הטבעי של המבנה הישן אלא גם מכניסים אור לחלל הפנימי.
המשחק בין ישן לחדש, כהה ובהיר, ‘נקי’ ו’מלוכלך’ יוצרים את האווירה המיוחדת של הרמוניה ואיזון ביחס לרוח האותנטית של המקום. התוצאה הכוללת – חלל היברידי שהצליח לשמור על אופיו הייחודי והאמיתי, אך גם מספק את כל הצרכים העכשוויים של הייעוד החדש.
מבנה העץ בן 3 הקומות נשמר במצבו המקורי ורק עבר חיזוק מבני. פתחים דרך הקומות מאפשרים חיבור ויזואלי אנכי רב קומות. הקומה הראשונה, הנגישה מהכניסה הראשית, מורכבת מ-3 אזורים – נקודת מידע, מטבחון ואזור משותף – מקום מפגש לכל הדורות. הקומה השנייה משמשת כחלל רב תכליתי המספק במה לסוגים שונים של אירועי תרבות – הדרכות, מצגות, סדנאות, הרצאות, דיונים ציבוריים ומרחב עבודה משותף. בקומת הקרקע ממוקמים שירותים למבקרים, שטחי אחסון ומתקני השכרת אופניים. להבטחת הגישה לקומה 2 נוספו גרם מדרגות ומעקות חדשים. חלונות העץ נעשו מחדש בפריסה המקורית שלהם והוכפלו מבפנים עם חלונות בעלי זיגוג כפול מאלומיניום כדי להבטיח חיסכון באנרגיה.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
בית בעיר עתיקה מהמאה ה-12, נבנה בעבודת-יד כמו בעבר הרחוק
אדריכלות
בית בעיר עתיקה מהמאה ה-12, נבנה בעבודת-יד כמו בעבר הרחוק
  האדריכלית שהירה פהמי היא ילידת מצריים, שגרה בלונדון בשנים האחרונות. לאחר שקיבלה אישור
לחיות בתוך סלעים: מתחם מגורים מעוצב כסלעי ההרים שסביבו
אדריכלות
לחיות בתוך סלעים: מתחם מגורים מעוצב כסלעי ההרים שסביבו
  הדירות משתנות בגודל של בין 300 ל-1,000 מ”ר, כל אחת מצוידת בחנייה מקורה
יישוב הבנוי אנכית, מתוכנן בטירנה
אדריכלות
יישוב הבנוי אנכית, מתוכנן בטירנה
  סטודיו האדריכלות הפורטוגזי OODA חשף לאחרונה את העיצוב של Hora Vertikale, מגדל מוערם

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*