לוקח שנים להביא חידוש כלשהו לעולם ובמקביל, רעיונות שנחשבו למהפכניים, הופכים לשכיחים עם הזמן. זה בדיוק מה שקרה במהלך הקמת מרכז הקניות K11 Museum, הממוקם ברובע Victoria Dockside ונחשב לעמק הסיליקון של התרבות בהונג קונג. "מטרתו לשלב אמנות, אדריכלות, עיצוב, קיימות וכל צורות התרבות לחיי היומיום של צרכנים חדשים", אמר האדריכל.
בניית המרכז המסחרי ארכה 10 שנים (2009-2019). יוצרי הפרויקט, קבוצת האדריכלים K11, תכננו להכניס צורות אמנות חדשניות למציאות הנוכחית. דמוקרטיזציה של האמנות. זירת המפתח של המתחם הוא האטריום באורך 35 מטר, היוצר אווירה פנטסטית עם אלמנטים של חלל, והופכים את מרכז הקניות למיני גלקסיה.
כשחושבים על הונג קונג, עולה בראש דים סאם חם ושבילים צפופים עם הולכי רגל, זו השפה העממית שלה וגם את הדמות הייחודית של העיר עצמה, מקום שנחשב לאחד הצפופים בעולם. עם זאת, אי אפשר להתעלם מהנטייה של העיר לאמנות – והמרכז המסחרי הזה הוא אחת האטרקציות הנוצצות ביותר שלה. קניון לא עומד אף פעם במקום הראשון בסדר היום של כל חובב אמנות, אבל הפלא הזה בן עשר הקומות, הוקם בדיוק בשביל המטרה הזו. במהלך הזה להנגיש אמנות, של מייסד ויו"ר הקבוצה אדריאן צ'נג, היעד הקמעונאי הצליח לזכות בכינוי "עמק הסיליקון של התרבות" של הונג קונג. מסיבה טובה – הבניין ניצב כפלא ארכיטקטוני בטיילת צים שה צוי, נקודת ציון איקונית שחלוצה במסחר בתרבות ודוגלת בתרבות הסינית העכשווית, להנאת המוני מקומיים ותיירים.
כדי לחוות את הלב והנשמה של K11 Musea, פנו לתיאטרון האופרה, שבו שילוב של יצירות אמנות ומיצבים. החזון הקוסמי שלו מתגלה דרך ענפי ושורשי עץ ענק (מאלומיניום), המשתרע בכניסה. עוד פלא הוא Atrium Oculus, שבו תקרת כיפה עם מזרקת כדורי אור לאטריום הראשי.
כל אלה שזורים בין מותגי יוקרה, כמו קפה Omotesando המפורסם מטוקיו או חנות העיצוב MoMa.
הנרטיב האמנותי לא נעצר אלא פורץ החוצה, אל בית המגורים השכן K11 Artus, ממש ליד הקניון, יושב כהרחבה של סצנת האמנות בקניון. בתוך בית המגורים היוקרתי, ישנם פסלי אמנות ופרטי עיצוב נטועים בכל המסדרונות, בלובי המעלית של הנכס ואפילו בסוויטות עצמן.