משרד גל מרום אדריכלים פועל במגוון רחב של תחומי האדריכלות והעיצוב. מבני מגורים, מתחמי בינוי, מגדלי מגורים ושכונות. בהמשך לפעילות בתחום המגורים מתכנן המשרד גם מבני משרדים, מתחמים בשילוב בניינים לשימור, מלונות ובנייה רוויה בארץ ובחו"ל. המשרד הנו משרד ורסטילי עם יכולות תכנון ועיצוב ברמה גבוה הנותנת ערך מוסף למוצרי התכנון. יצירתיות, חשיבה מקורית, תעוזה ורמת גימור בלתי מתפשרת הנם מאפייני עבודת המשרד. עבודת התכנון מבוצעת בשימוש כל התוכנות המתקדמות ותוך התייחסות לפרטי הפרויקט ולווי משלב התכנון הרעיוני עד לשלבי האכלוס ומעבר לו.
בית אמות VIEW
נקודת ההתייחסות התכנונית הראשונה, הייתה החורשה על הגבעה מול אתר הפרויקט, חורשה שמפוספסת מבחינת נקודת המבט של כל התנועה למרחב פארק התעשייה מהכביש בוואדי. תכנון מבנה המשרדים כהוא כמו מראה משוכללת, שגם משקפת את הגבעה ממול וגם יודעת להעביר את ה”תמונה” כצילום רנטגן ולהקרינה על דופן מבנה המרכז הלוגיסטי שמאחורי בניין המשרדים.
בנוסף, יצרנו קיפול בפריזמה שנוסף על שיקוף והקרנת החורשה גם ישקף את השמיים בחלק מחזית בניין. המבנה הפריזמתי נוצר מהגאומטריה הנותרת מהצבת המבנה הלוגיסטי ומרחבת התמרון של המשאיות, השארית היא הבניין וצורתו כגודל השארית שיצרה מרחב המאפשר תכנון קומות גדולות ויעילות לשימוש משרדים אל מול החורשה.
המרחב הכולל המתוכנן פועל כולו כמרחב המשקף, מקרין ומדפיס את הסביבה באמצעות מרכיבי המבנים. החורשה הקיימת מוקרנת על הבניין משרדים, שמאחוריו חזיתות מבנה הלוגיסטיקה מחופות ב”תמונת” החורשה כהדפסה מחוררת על פני המבנה.
המושג “קמרה אובסקורה” מבהיר את מהות ההתבוננות בפרויקט זה: התבוננות, במובנה האחד, דורשת עיון, מחשבה חוקרת ומעמיקה, הסתכלות פנימית, אל פנימם של הדברים; במובנה השני, היא חוויה מיסטית, קונטמפלציה, התנסות רוחנית של אנשי סוד ומסתורין – מיסטיקנים. במדעים ובאמנות בעת החדשה התבוננות עשויה להשתמע כתצפית מסודרת בתופעות.
המונח העברי “התבוננות” משמש גם לתיאור מצב נפש של התעמקות בעצמי, אינטרוספקציה בלעז, לפעמים תוך כדי פרישות.
ההתבוננות על המרכיבים הסביבתיים של הפרויקט ונקודות המוצא התכנוניות האמפיריות הם שלמעשה תכננו את הפרויקט – הכול כבר היה שם.
אדריכלות מבנה משרדים ועיצוב מבנה לוגיסטיקה
גל מרום אדריכלים
צוות אדריכל גיא שגב, אדריכל מונה לינדנבוג’ם
סטטוס ביצוע שטח 55,000 מ”ר
לקוח אמות השקעות + שופרסל
תכנון מרכז לוגיסטי אדריכל גיורא לוי
עיצוב פנים: טל גולדשמידט פיש
אדריכל נוף אדריכל יובל כהן + אדריכל רותי ארני
קבלן: שטרן הנדסה ניהול פיקוח מסד עוז
קירות מסך: אלומיניום קונסטרקשין
חיפויי מרכז לוגיסטי: הילרון, מוטי אפריאט
צלם : שי גיל
“כל ישראל חברים”, נווה צדק, תל אביב
פרויקט זה מהווה דוגמא לבנייה בקונטקסט היסטורי, אלה שני בניינים מחוברים, החולקים שטחים ציבוריים משותפים. המשימה האדריכלית הייתה ליצור פרויקט המתקשר לשכונה ההיסטורית בשפת הבנייה.
הרגולציה בשכונה זו מחייבת פרופורציות מסוימות על-פיהשפה המקומית ופרטים מסורתיים על אף העובדה שמדובר בבניין חדש לגמרי.
תכנון מתקשר ישירות לשפה המקומית וחזיתות המבנה, גווניו, פרופורציות הפתחים מותאמים לשכונה אך משולבים במספר אלמנטים מפלדה, ברונזה ובטון בפרשנות מודרנית.
הכניסה הראשית, הסבכה בגובה 2 קומות מהוות סימון למקום החדירה לחלל הציבורי המשותף. חומריות הפנים, פרטי הבניין, מערך המדרגות וחיפוי הקיר מייצרים את ההבדלה בין המסורת הישנה ו”המסורת” החדשה וכך מביאים את היחס לבניין כבניין המתייחס לעבר מחד גיסא ומאידך גיס מתקשר גם לעתיד.
צלם: שי גיל
אדריכלות: גל מרום אדריכלים
צוות: אד׳ לריסה וסרמן, אד׳ מישל ברק
סטאטוס: אוכלס 2020 שטח 2500 מ״ר
עיצוב פנים: גל מרום אדריכלים
קבלן: רום גבס, משה יונה
ניהול פיקוח: אביב כפיף
עבודות פלדה מיוחדות: ירדן נחמיאס
פרויקט קליי 18 תל אביב
איך בניין נפגש עם דופן הרובע בו הוא בנוי: הפרויקט ממוקם בגבול רובע 4 בתל אביב, על דרך נמיר. הבניין הינו הראשון שנבנה בעיר בהתאם להנחיות תכנית הרובע החדשה. הפרויקט הינו למעשה בניין קצה אשר חזיתו המזרחית פונה לפנים השכונה לרחוב פנימי ושקט והמערבית פונה לציר עירוני משמעותי, שמהווה גבול לקצה הרובע. החזית המזרחית הפונה לציר נמיר תשמש כחזית מסחרית בעתיד כחלק ממדיניות החייאת דרך נמיר כציר מסחרי משמעותי.
אדריכלות גל מרום אדריכלים
צוות: אד׳ מירית ישעיהו, אד׳ יונינה גרפילד
סטאטוס: אוכלס 2021 שטח 3700 מ״ר
לקוח: אנשי העיר
עיצוב פנים: אדריכל אנה גולדברג
אדריכל נוף: אד׳ הושעיה זיוון
קבלן: סטרוקטורה ניהול פיקוח מדפיס – זרזקי
צלם: שי גיל
פרויקט קלישר מוהליבר תל אביב
איך יוצרים סמטה חדשה בעיר הלבנה: הפרויקט ממוקם בשכונת כרם ישראל בתל אביב – בואך מגדל שלום מאיר, שוק הכרמל ונחלת בנימין. הוא כולל שני בנייני מגורים בשני רחובות שונים, קלישר ומוהליבר, כאשר ביניהם על פינת הרחוב בניין לשימור (לא בביצוע המשרד).
בבואנו לתכנן את הפרויקט, תל אביב עמדה לנגד עיננו, העיר הלבנה כבסיס תכננוני וההזדמנות לייצר אירוע אדריכלי שייצר מקום לציבור ולדיירי הבניין.
ההזדמנות לתכנון שני בניינים, שניצבים אחד לשני, בשני רחובות שונים גם בגבהם הווה אתגר אדריכלי מורכב ויצר אפשרות ליצירת שתי סמטאות חדשות בעיר. שתי סמטאות הנפגשות בכיכר מפגש קטנה סמוך לכניסות הבניינים.
בניגוד לעובדה כי בתל אביב מקובל להיכנס לבניינים בחזית הרחוב בקטע הקומה המפולשת , כאן יצרנו מצב שבו על מנת להיכנס לבניינים יש לעבור בסמטה מגוננת להיכנס כך שנכנסים ללובי הבניינים מדופן הבניינים ומכיכר הכניסה הבנויה לשהייה הנהנית מצל בכל שעות היום ובריזה המגיעה ממערב.
הפרויקט עושה מחווה לסמטה התל אביבית ומחווה לבנייני העיר הלבנה. סמטת קלישר וסמטת מוהליבר.
אדריכלות גל מרום אדריכלים
צוות: אד׳ יהודית אלקין, אד׳ לריסה וסרמן, אד׳ עינת סטולוב
סטאטוס: אוכלס 2022 שטח: 7750 מ״ר לקוח: איתני + דפנה קרסו
אדריכלות פנים: שטחים ציבוריים גל מרום אדריכלים
אדריכל נוף: אד׳ יעל בר מאור
קבלן: א.מ מאג׳ד ניהול פיקוח גרין
צלם: שי גיל
גל מרום אדריכלים
ARCHITECTS MAROM GAL
“אנחנו בגל מרום אדריכלים מאמינים ביצירת ארכיטקטורה עבור אנשים. התבוננות, קונטקסט וסביבה הנם ערך עליון בעבודתנו לתכנון על זמני” התכנון והבנייה מלווים ע”י צוותי המשרד המובילים במתן שירות מקצועי ומלא עד לשביעות רצון הלקוח ובהתאם לתקציבו. שרותי התכנון מקיפים את כל מרכיבי המבנה, פנים וחוץ, עד לרמת הפרט ובחירת כל הפרטים המשלימים.
התהליך מתבצע תוך התייחסות אל המרכיב הסביבתי ומאפייניו של המבנה. המשרד עדכני, חדשני ובעל ידע רב באדריכלות ובנייה בארץ ובעולם. ידע זה מיושם דרך שימוש בחומרים וטכנולוגיות בניה מתקדמות ושפה אדריכלית
ייחודית, ובשילוב בגישה אקולוגית כתפיסת חיים. המשרד הוקם ע”י גל מרום יליד 1966 מתל אביב, בוגר אקדמיה לעיצוב ואדריכלות “בצלאל” בירושלים.
עבודות המשרד פורסמו בעיתונות מקצועית בארץ ובעולם וזכו בפרסים.
טל 03-5444902-03 / כתובת: גרוזנברג 18 תל אביב
לאתר המשרד