בעיירה המדברית Jaisalmer שבצפון הודו, הידועה גם בשם "עיר הזהב" בשל ארכיטקטורת אבן החול הצהובה שלה, הטמפרטורות יכולות להגיע לכ-50 מעלות צלזיוס בשיא הקיץ. כאן, מבנים מתוכננים כך שיתאימו עצמם לחום ובהתאם למסורת הזו, האדריכלית הניו יורקית Diana Kellogg תכננה את בית הספר לבנות Rajkumari Ratnavati Girls' School.
בית הספר נועד להעצים נשים ונערות ולהעניק להן חינוך באזור שבו שיעור האוריינות הנשי הוא הנמוך ביותר בהודו, ביוזמת CITTA, ארגון ללא מטרות רווח בארה”ב, המספק תמיכה כלכלית וחינוכית לנשים באזורים פריפריאליים ובשוליים. קהילות.
בית הספר הידידותי לסביבה נבנה באבן חול, תוך מיזוג היבטים של אדריכלות מקומית מסורתית עם עיצוב מודרני. בנייתו הושלמה בנובמבר 2021 ו-120 בנות לומדות בו כעת. “ישנן שיטות לקרר חללים ששימשו את המקומיים במשך מאות שנים. מה שעשיתי זה שהטמעתי אותן במבנה”, אומרת האדריכלית, המעידה שהטמפרטורות הפנימיות בבית הספר נמוכות בהרבה מאשר בחוץ.
תקרות גבוהות וחלונות עוזרים לשחרר חום כלוא בכיתות. אבן חול היא חומר עמיד באקלים, מבודד מפני החום בחוץ וגם שומר על הקרירות בלילה. קירות מאבן חול נבנו כרשת עם פתחים, היוצרים צל תוך אוורור. הקירות הפנימיים צופו בסיד. למבנה יש צורה אליפטית, שנבחרה בשל יכולתה ללכוד ולהזרים אוויר קריר, אך גם בשל הקונוטציות הסמליות של נשיות, התואמות את האתוס של הפרויקט.
מערכות מיזוג אוויר אינן בשימוש בשום מקום בבניין, לא רק בגלל ההשפעה הסביבתית שלהן אלא בגלל שהן לא נפוצות באזור.