בעיירת החוף Knokke-Heist, בלגיה, חשפו האדריכלים Claerhout-Van Biervliet Architects את הקונצפט שלהם לפרויקט פורץ דרך, Periscope House, העוסק באתגרים המודרניים של שטח מוגבל והצורך בקיימות. בית המגורים החדשני שלהם, מציע מגורים תת קרקעיים, עם עיצוב ייחודי ויתרונות סביבתיים.
בית הפריסקופ אמור להיות בנוי כולו מתחת לפני הקרקע וכולל פטיו מרכזי גדול וקו מתאר חלל חיצוני, שניהם שקועים מתחת לפני הקרקע. גישה זו מציעה מספר יתרונות, כגון בידוד תרמי והשפעה חזותית מינימלית על הנוף. עם זאת, הוא גם מתגבר על החסרונות האופייניים של חללים תת קרקעיים, כמו חושך והיעדר נופים, באמצעות שימוש המצאתי באור ובטכנולוגיה רפלקטיבית:
זה בעצם החידוש העיקרי של הבית, הטמון במבני המראה הכפולים, הניתנים להזזה שלו, הממוקמים בזווית של 45 מעלות, שמתפקדים כמו פריסקופ. ניתן להגביה מראות אלו באופן עצמאי כדי להגביר את האור מבחוץ ואת הנוף, למפלסים התת-קרקעיים. במהלך היום, המראות מתרוממות כדי לאפשר לאור טבעי ולנוף לחדור לעומק המבנה ולהעצים את מרחב המגורים. בלילה הן יורדות וממזגות את הבניין בנוף.
קונסטרוקציות המראה העליונות משמשות כמכולות לתליית צמחים ושיחים. מנועים המונעים על ידי השמש מרימים את המראות במהלך היום, בעוד שירידתם בלילה מייצרת אנרגיה מכנית באמצעות כוח הכבידה, הנאגרת כאנרגיה חשמלית. מערכת סוללות כבידה זו, המופעלת על ידי פאנלים סולאריים, מדגימה פתרון ידידותי לסביבה לאחסון אנרגיה מתחדשת.
למרות המראה ההייטקי שלו, הטכנולוגיות המופעלות בבית פריסקופ, נמצאות בשימוש נפוץ בתחומים אחרים של בנייה, מה שהופך את יישומן למעשי ובר ביצוע. העיצוב של הפרויקט לוקח השראה מווילות רומיות ופלדיות ומשלב אותן עם שיטות קיימות חדשניות.
למרות שמערכת הפריסקופ תוכננה לשימוש במגורים, הפוטנציאל של מערכת פריסקופ משתרע להקשרים שונים אחרים, כולל משרדים, חללי ציבור ומוזיאונים.
צילום Adriaan Claerhout / v2com
מיקום: לא בנוי
אדריכלים: Claerhout-Van Biervliet אדריכלים + סטודיו Adriaan Claerhout
צוות עיצוב: Xaveer Claerhout, Barbara Van Biervliet, Adriaan Claerhout