תחזיות על צורת המגורים שלנו בעתיד, עשויות להשתנות בהתאם לאזור ולסוג האוכלוסייה, עם זאת, ניתן לנבא די בבירור, כי הבתים של העתיד יהיו חכמים יותר, ברי קיימא יותר ומחוברים יותר לקהילה.
בתים קטנים יותר
בעוד שבית גדול יותר היה תמיד סימן להישג אישי, הרי שהבתים של היום נוטים לכיוון של טביעות רגל קטנה יותר בשטח. מגמה זו צפוייה גם להמשך, כאשר בתי העתיד יהפכו לקומפקטיים ויעילים עוד יותר. ככל שמשאבי הקרקע יהפכו לדלים ויקרים יותר, כך גודל ועיצוב הבתים ישתנה גם כן.
בתים חכמים יותר
ככל שהבתים יהיו קטנים יותר, סביר להניח שהם גם יהפכו לחכמים יותר. חיים יעילים פירושם לא רק לעשות יותר בפחות, אלא גם לחיות באופן שמשתלב בצורה יפה עם טכנולוגיה חדשנית. אוטומציה ביתית תמיד הייתה נפוצה, אבל אנחנו רואים כעת, שכמעט כל בית משלב אוטומציה ברמה גבוהה, ככל שהטכנולוגיה מתקדמת ונהיית ידידותית יותר למשתמש. טכנולוגיה ואלמנטים של בית חכם נמצאים כעת בכל מקום בבתים.
חזרה לטבע
כשם שהבתים שלנו יהפכו להייטקיים יותר, תהיה מגנמה מקבילה להחזיר את בניית הבית לטבע. אנחנו כבר רואים בבתים רבים מגמה של אימוץ צורות ופרטים אורגניים יותר, הרבה יותר קשתות וקימורים מופיעים בעיצובים שלנו. אם במהלך העשור האחרון הייתה התמקדות בפרטים גאומטריים, נקיים ומודרניים, הרי שצורות אורגניות ומעוגלות יותר עושות את דרכן חזרה לבמת העיצוב. זה מצביע גם על שילוב רב יותר של אלמנטים חיצוניים טבעיים, התעשייה תתפתח באופן טבעי כדי לשלב טכנולוגיה סולארית פסיבית ושימוש בטכנולוגיות כמו גגות ירוקים ואיסוף מי גשמים, מלבד מערכים פוטו-וולטאיים, חידושים כמו רעפי הגג הסולאריים של טסלה וטכנולוגיות סוללות משופרות לאחסון חשמל, ישולבו עם טכנולוגיית מקור קרקע, כך שנוכל להשתמש יותר ויותר באדמה ובשמש כדי להפעיל את הבתים שלנו.
בתים בריאים
יש כבר בתים שממעטים להכניס קירות גבס הביתה, כדי להימנע מאלרגנים והם יעדיפו גם גימורים לא רעילים וחומרים אחרים, שיבטיחו חיים ובתים בריאים וברי קיימא יותר.
בעתיד, חיים טבעיים יותר פירושם גם חיים בריאים יותר. כבר עתה, בעלי בתים מתאימים עצמם יותר לאיכות סביבת המגורים שלהם, חוקרים את החומרים והפרקטיקות מאחורי המוצרים שהם מכניסים לבתיהם. ככל שחיים בריאים הופכים ליותר ויותר מיינסטרים, כך אנשים ימשיכו לתהות על מה שמקיף אותם. רובנו מבלים כמחצית מחיינו בבתים שלנו, מוקפים בכימיקלים ורעלים המוטבעים כמעט בכל משטח ומשתחררים בקלות לאוויר על ידי זמן, ריקבון, נזק או לחות. אנו נבטל חלק ניכר מהחומרים הלא רצויים הללו ב-20 השנים הקרובות ונחליף אותם בפתרונות חלופיים, כגון תקרות בטון מלוטש, בידוד מכוסה או מערכות מיזוג אוויר ללא תעלות.
פתיחות חברתית וקהילתית
ככל שהדאגה לחיים בריאים תגדל, כך תגדל גם ההבנה שלנו, שבריאותנו האישית קשורה למעורבות הרהילתית שלנו. בתי העתיד יהיו פתוחים יותר ומחוברים יותר לחיים קהילתיים ובינדוריים. המעבר בבתים של היום לכיוון חללים משותפים, המקדמים חיבור בין השכנים רק ילך ויגדל. בעתיד, הערים שלנו יהפכו צפופות יותר, תוך מתן טיפולוגיות חדשות של מרחב משותף. לגבי הנוף הפרברי, טוב היה לראות שינוי לעבר התמקדות בתכנון מונע על ידי קהילה.
איכותיים יותר
ליצור בתים שבאמת עומדים במבחן הזמן. במקום ללכת בעקבות הטרנדים והסגנונות המשתנים ללא הרף, שמעדיפים את האסתטיקה על פני האומנות, בעלי הבית של מחר יעריכו בתים איכותיים שמחזיקים מעמד, הערכה לבנייה ועיצוב איכותיים, עם התמקדות בקיימות ויעילות. בית בנוי היטב יכול להחזיק מעמד עשרות שנים והדבר האחראי ביותר שאנו יכולים לעשות למען הסביבה, הוא להמנע מבנייה לא תקנית. איכות החומרים רק תשתפר במהלך 20 השנים הבאות, מה שישפר את הביצועים ואיכות הבנייה שלנו, זה יאפשר לנו להמשיך לתכנן עיצובים ייחודיים, אבל לעשות זאת בצורה עמידה וגמישה יותר.
5 תגובות
חלומוט באספמיה
כתבה שטותית וללא קשר למציאות
שילך הכותב לניו יורק העיר יסתכל על הבנינים הגבוהים ויעשה העתק הדבק לכתבה
היום מאחסנים בני אדם
הבנינים החדשים הם מחסנים לבני אדם
זה העתיד
שטויות
למה שטויות.. כנראה שהרמה כאן גבוה בלתי נתפס עבורך!
עיצוב נכון ואיכות נישמרים לדורות רבים
יש בית מסוים בארצות הברית (לא זוכר מיקום)
שנפגע לפני כמה שנים מטורנדו הבחור ישראלי
בנה בית בצורת כיפה מבטון כמובן מחוזק עם ברזל
כמו שצריך.. וחלונות מתאימים.
אחרי כמה שנים שוב פקד אותם טורנדו והוא הבית היחיד שלא נפגע.
אולי הם יבינו שזה הפיתרון