מלונות רדופי רוחות, עיצוב פנים sci-Fi וברים עם דימויי חלב ארוטיים - מוזיאון העיצוב בלונדון מצדיע לעבודתו של סטנלי קובריק.

 

ביום השנה ה-20 למותו של סטנלי קובריק, במאי הסרטים הבדיוניים, מוזיאון העיצוב בלונדון מציג מחווה לאחד הבימאים הגדולים של המאה העשרים. התערוכה שתמשך עד 15 בספטמבר, מנציחה סצנות איקוניות מסרטיו וחושפת חומר שלא נחשף עד כה, מהסרטים המגדירים את הז'אנרים שלו, כולל The Shining, Barry Lyndon(הניצוץ), אודיסאה בחלל 2001, לוליטה, ספרטקוס והתפוז המכני, לצד סיפורים מאחורי הקלעים של בליידראנר ולהשפעה של הכסאות של פרנק לויד רייט על התפאורה בסרטיו.
בתצוגה למעלה מ -500 חפצים – מתרשימים של קן אדם לחדר המלחמה בד"ר סטרנג'לב, לרהיטים ארוטיים ועד לשטיח משוכפל מהסצנה האיקונית של המסדרון בסרט "נקודת מבט אחת", המשקף את טכניקת המצלמה המפורסמת של קובריק. כל זאת לצד רהיטים מהתפוז המכני ומבנה הצנטריפוגות מאודיסיאה בחלל.
החלל הראשון בתערוכה, מציג מבוא כללי לעבודתו של קובריק, שמאיר את אישיותו הבלתי מתפשרת של הבמאי הקפדני וחושף כיצד הוא תכנן עולמות שלמים מאפס.

לקריאה נוספת על הקשר בין קובריק לאדריכלות: איך למדתי להפסיק לדאוג ולאהוב אדריכלות

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית חדשות
+כתבות מומלצות
בית נבנה סביב עץ בגובה 10 מטרים במטבח, באיטליה
תרבות
בית נבנה סביב עץ בגובה 10 מטרים במטבח, באיטליה
  "האדריכל האיטלקי בן המאה ה-20, קרלו סקארפה, אמר פעם, 'בין עץ לבית, בחר
לואי ויטון חושף את הדולצ'ה ויטה של הרביירות האיטלקיות
תרבות
לואי ויטון חושף את הדולצ'ה ויטה של הרביירות האיטלקיות
  הזוהר הנצחי של חופי איטליה, בעשורים משנות ה-60 ועד שנות ה-80, מתעורר לחיים
איך היה ניראה האינסטגרם של היטלר ושל אנה פרנק?
תרבות
איך היה ניראה האינסטגרם של היטלר ושל אנה פרנק?
  רווח כותב באינסטגרם שלו: ביום השואה הזה החלטנו לעשות משהו שונה. החלטנו להראות,

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.