ארגון בינלאומי לרווחת בעלי חיים, סילק לפני מספר שנים את 15 החיות ששרדו בגן החיות חאן יונס - המכונה "גן החיות הגרוע בעולם" - ברצועת עזה. שנים של מלחמה ומעט מבקרים, הקשו יותר ויותר לשמור על גן החיות פתוח ועל בריאותם של בעלי החיים ומספרם הלך והצטמצם. בגן החיות השתמשו בפגרים החנוטים של בעלי חיים שמתו, עד לסגירתו לבסוף.
מבקרים בגן החיות של חאן יונס ברצועת עזה, יכלו לחזות במגוון רחב של בעלי חיים, שלמעלה ממחציתם לא בחיים. אלה שמתו פוחלצו והמשיכו להיות מוצגים כדי לשעשע את המבקרים.
בעל גן החיות, מוחמד עווידה, אמר אז כי זה מחוסר ברירה. הוא לא יכול היה להגיע לגן החיות בזמן שהתחוללה לחימה באזור והחיות מתו נרעב והזנחה. הוא החזיק אז 44 חיות כלואות בתנאים של תת תזונה, כדי לשעשע את התושבים, בעודו מתלונן על המצור הישראלי על עזה.
“הרעיון לחנוט בעלי חיים התחיל אחרי שמספר בעלי חיים כמו האריה, הנמר, הקופים והתנינים מתו. אז שאלנו למדנו מהרשת איך מפחלצים חיות”, הוא אומר. חוסר המיומנות בפחלוץ חיות, ניכר במראה המפחיד והמצמרר, של פוחלצי חיות מרופטות וחסרות איברים.
חאן יונס היה אחד מחמישה גני חיות ברצועת עזה. אין שום גוף ממשלתי בעזה המפקח על גני חיות וגם לא תנועה לזכויות בעלי חיים באזור. גן החיות היה אחד ממקומות הבילוי הבודדים בחאן יונס, עיר של 200,000 איש בקצה הדרומי של רצועת עזה.
פיחלוץ חיות מתות בגן החיות אינו חדש לפלסטינים. בקלקיליה שבגדה המערבית, הווטרינר של גן החיות סמי חאדר, החל לפחלץ חיות לפני תשע שנים כאשר ג’ירפה בשם בראוני מתה במהלך האינתיפאדה השנייה.