ספר חדש ביפן, מציג צילומים אקספרסיביים מפתיעים של כפות חתולים.
הספר, שיצא לרגל יום החתול הבינלאומי, מוכר מדי יום מעל 15,000 עותקים ביפן וההוצאה לאור מתכננת כבר להתרגם אותו באנגלית בחודש הבא. מו”ל קוריאני מיהר אף הוא לרכוש את הזכויות לספר.
הספר בן 88 עמודים, המתעמק בכפותיהם של חתולים, עשוי להיראות מוגזם או אפילו מצמרר בעין המערבית, אבל היפנים סוגדים לכל דבר הקשור לחתולים, הם נוטלים חלק בתכנים העתיקים של מקדשים דתיים ונחשבים יצורים אצילים ביפן.
הפופולריות של החתולים ביפן, משתקפת גם באינטרנט וב-Instagram. שם מככבים חתולים סלבריטאים (שגם מוצגים בספר), כמו Uzura-chan, שיש לו 74,000 followers. הוא מתחרה בחתול סקוטי מנומנם בשם Donguri, שיש לו כמעט 67,000 אוהדי Instagram.
חתולים צצו לראשונה ביפן בסביבות 500 לספירה והוכיחו מיד את כשרונם כשומרים של כתבי יד במקדש הבודהיסטי. עכברים ומכרסמים אחרים חיבבו במיוחד את הקלף ששימש ברוב המסמכים של התקופה, ולכן החתולים נחשבו הן כמגיני הבית והן מגיניהם של ספרים יקרי ערך אלה. חתולים שוכנו לעתים קרובות בפגודות פרטיות ביפן ונחשבו לבעלי ערך כה רב עד שבמאה העשירית לספירה, רק האצולה יכלה להרשות לעצמה להחזיק בהם.
החתולים כיום נמצאים בכל מקום בתרבות היפנית העממית. יש את דורימון חתול רובוט עתידני (שגריר האולימפיאדה של טוקיו 2020) ועד לחתולה המקבלת בברכה עשרות אלפי תיירים בתחנת הרכבת קישי בווקאיאמה, יפן, ואשר לפי הדיווחים בתקשורת היפנית, היא הקפיצה את הכלכלה המקומית בכמה מיליוני דולרים.
האהבה של יפן לחתולים משתרעת מעבר לתחום הבדיוני והתקשורתי. בבתי קפה יפנים תמצאו חתולים ואוהבי חתולים יכולים לבלות שם בליטוף ומשחק עם החיות האהובות עליהם, בזמן שהם נהנים מכוס קפה. בשל תקנות הדיור הקפדניות בערים היפאניות, אשר לעתים קרובות לא מאפשרות לתושבים להחזיק חתולים, בתי הקפה הללו המריאו ביפן, למספר שיא.
עוד אטרקציה חשובה לחתולים, היא “אי החתול” של אושימה, אחד מאחד עשר איים בהם מתגוררים חתולים ביפן. היחס בין אנשים לחתולים שם, הוא שישה לאחד, לטובת החתולים כמובן, שכן האי הוא ביתם של רק 15 אנשים, בעיקר דייגים קשישים ונשותיהם. החתולים נהנים שם מחבילה לא רעה, הם חופשיים לשוטט כרצונם, עם “מלצריות” צמודות שמאכילות אותם כל יום.