בני הזוג הנס פלדה ואילנה הרשנברג־פלדה, מעצבים, הקימו את "פלסטיק פלוס", סטודיו לעיצוב תעשייתי וחנות העיצוב הישראלי המקורי הראשונה בישראל. החנות והסטודיו פעלו ברחוב שינקין בתל אביב (1982- 2002), ובפרדס חנה עד שנת 2009. החנות הייתה אחד מהסמלים של רחוב שנקין, שהפך לאזור של יצירה ישראלית צעירה, בוהמיינית, עם ביטוי מקומי. מוצריהם הצבעוניים והפונקציונליים זיכו אותם בפרס סנדברג לפיתוח של מוזיאון ישראל והן נרכשו לאוסף המוזיאון. פלדה נפטר אתמול, 22.3.25, בן 70 במותו.

 

פלדה נולד באמסטרדם ובשנת 1980 פגש בתל אביב את הרשנברג, שותפה בסטודיו לעיצוב "דוד טרטקובר וחברים". השניים החלו לעצב ולייצר סידרתית אהילי פוליפרופילן, בכללם אהילי ה "סויץ", שיהפכו בעתיד למוצר הדגל של החנות. עם בצלחת המוצרים, הם פתחו חנות משלהם ברחוב שינקין. בשנת 1985 הקימו הרשנברג ופלדה את קבוצת העיצוב הרב תחומית "קקטוס", שמוצריה נמכרו בחנות. מוצרי הפלסטיק הצבעוני המשובבים והזולים, שירתו היטב את הקהל הצעיר, שרובו גר בדירות שכורות.
לידתו של המותג "פלסטיק פלוס" מקבילה לתהליך ההתחדשות העירונית באזור לב תל-אביב והוא היה בן המחוללים המרכזיים של התעוררות "מתחם שנקין", תהליך שבו שכונה מזדקנת משכה אליה אוכלוסייה צעירה, לרוב משכילה אך לא מבוססת כלכלית. אהיל ה-switch המזוהה ביותר עמם, למשל, היה פתרון מבריק ופשוט לבעיית הנורות החשופות המאפיינת את הדירות השכורות.
בשנת 1996, כאשר רחוב שנקין כבר הפך למותג שהעלה את ערכו הנדל"ני, יחד עם מחירי השכירות בו, העתיקו בני הזוג לפרדס חנה, אליה העתיקו את מגוריהם, שנתיים לפני כן.

 

 

 

 

למעלה: פרט מתוך צילום של עמית וולר, בספר "ממוזיאון ישראל ועד שוק הכרמל"

לכל הכתבות בקטגוריית חדשות
+כתבות מומלצות
דמויות בלתי ניראות מציגות קולקציה של אופנה בלונדון
עיצוב, אופנה ומיתוג
דמויות בלתי ניראות מציגות קולקציה של אופנה בלונדון
  הפרויקט משלב אלומיניום, חוטי פלדה ואטבים, הנושאים דמויות בלתי נראות לבושות בקולקציית סתיו/חורף
עלים עוטפים בניין מגורים בריביירה באלבניה
עיצוב, אופנה ומיתוג
עלים עוטפים בניין מגורים בריביירה באלבניה
  The Leaves, שצפוי להבנות בוולורה, הריביירה של אלבניה, הוא הרחבה של הסביבה הטבעית
גוגל עוזבת את בניין "המשקפת" של פרנק גרי והוא יוצא לשוק
עיצוב, אופנה ומיתוג
גוגל עוזבת את בניין "המשקפת" של פרנק גרי והוא יוצא לשוק
  ככל שהתרבות הארגונית מתפתחת, הצורך בתמריץ להחזיר אנשים למשרד הולך וגובר. עבור גוגל,

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.