שושן המים הזה הוא הפרח הגדול בעולם, הוא נקרא על שם המלכה ויקטוריה ומקורו באמזונס והאזורים הסובבים אותו בדרום אמריקה.

בשנת 1836, הפרח תואר לראשונה על ידי E.F. Poeppig, חוקר גרמני, אשר כינה אותו חבצלת Euryale Amazonica. במהלך אותה שנה תיאר חוקר אחר, Richard Schomburgk את אותו פרח בגיאנה הבריטית והוא כינה אותו קרא לה Victoria Regia, על שם מלכת אנגליה. הפשרה הובילה לשם הרשמי Victoria Amazonica.
העלים של הצמח יכולים להגיע לרוחב של 10 מטר ובמאה ה-19, האנגלים אהבו לבקר בגני קיו בלונדון ולהצטלם ניצבים על עלי הצמח.
ניצני הפרח דוחפים מעלה מתחת למים ובערב, עלי הכותרת מתקלפים ובוקעים באיטיות וחושפים פרח גדול, לבן ובעל ניחוח מתוק, בקוטר של עד 40 ס”מ. הריח המתוק של הפרחים מפתה חיפושיות גדולות שצוללות לתוך הפרחים כדי לאסוף אבקה אך משתכרות במהירות מהצוף. עם עלות השחר, הפרח סוגר את עלי הכותרת שלו, לוכד בתוכו את החיפושיות. למחרת בערב, הפרח נפתח פעם נוספת, אך במהלך היום הוא שינה את צבעו והפך לוורוד, והחיפושית חופשית לעזוב את הכלא המתוק שלה.
אפשר למצוא את הצמח בגני קיו, מערב לונדון, Kusatsu, Shiga Prefecture, Japan ובגני La Rinconada בבוליביה.

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית מקומות
+כתבות מומלצות
הכפר הצף על אגם: מודל לעירוניות סוציו-אקולוגית
מקומות
הכפר הצף על אגם: מודל לעירוניות סוציו-אקולוגית
בני הכפר הם הטופינו, אשר התיישבו כאן במאה ה-17 ובנו את הכפר שלהם על
רוצים להיות בריאים ושמחים? עשו אמבטיה במי קרח
מקומות
רוצים להיות בריאים ושמחים? עשו אמבטיה במי קרח
  “הפעם הראשונה שלי הייתה בסקוטלנד, בנובמבר כשהמים קרים יותר וככל שהם קרים יותר,
האמת על המקרוני: פסטה אכלו במקור, אך ורק בידיים ובשלוק אחד
מקומות
האמת על המקרוני: פסטה אכלו במקור, אך ורק בידיים ובשלוק אחד
  הצפייה במנהג זה של אוכלי המקרונים של נאפולי בפעולה, הייתה אחת האטרקציות התיירותיות

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*