אם נתקלתם בתמונות של יערות במבוק עצומים ושלווים למראה, סביר מאוד שאלו תמונות של יער הבמבוק היפני האיקוני The Sagano Bamboo forest, Arashiyama. אטרקציה תיירותית פופולרית זו, זרועה במאות עצי במבוק גבוהים, המקנים תחושת שלווה פנימית.

 

יער הבמבוק המתנשא לגובה של עשרות מטרים ויוצר חופה, מהווה ניגוד מוחלט לאורבניות המקיפה אותו.
היער ממוקם במרחק של כ-30 דקות ממרכז העיר קיוטו והוא נגיש בקלות ברכבת. זהו אחד מהאתרים המתויירים והמצולמים בקיוטו, יחד עם מנהרות torii של מקדש Fushimi-Inari-Taisha ומקדש Kinkaku-ji. אבל שום תמונה לא יכולה להעביר את ההרגשה של עמידה באמצע חורשת הבמבוק רחבת הידיים הזו.
למרות החגיגה החזותית, כדאי גם להקשיב לקולות היער. על מנת לעודד את המקומיים לצאת ולהעריך את הצלילים הטבעיים של הסביבה, ממשלת יפן תייגה את הצליל של היער הזה, כאחד מ-100 נופי הקול של יפן. רשרוש העלים והתחבטות הענפים הרכים של "עצי" צמח הבמבוק זה בזה, המתנודדים בעדינות זה בזה, הם מוסיקה מהפנטת של הטבע.
זאת כמובן בתנאי שקולות התיירים הרבים הפוקדים את המקום, לא יפריעו לו לנגן.

 

לכל הכתבות בקטגוריית מקומות
+כתבות מומלצות
האדריכלות של המתחם החווייתי באיים הקנרים, בנוייה מלבה
מקומות
האדריכלות של המתחם החווייתי באיים הקנרים, בנוייה מלבה
  מנריקה, יליד ארסיפה ב-1919, חזר ללנזרוטה בשנות ה-60, לאחר שנים של עיסוק אמנותי
בית קפה בהודו, בנוי מבוץ וגללי פרות
מקומות
בית קפה בהודו, בנוי מבוץ וגללי פרות
העיצוב בא להעניק קסם כפרי, עם ריהוט מינימליסטי עשוי נצרים ועץ, רצפות אבן קוטה,
סערה בארה"ב: המוסלמים בטקסס עומדים לבנות עיר איסלאמית ליד דאלאס
מקומות
סערה בארה"ב: המוסלמים בטקסס עומדים לבנות עיר איסלאמית ליד דאלאס
העיר המוסלמית מתוכננת בשכנות לעיר Josephine ושמה East Plano Islamic Center in Plano הידוע

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.