טכנולוגיה ואמנות משתלבות יחדיו ב-DMM.Planets, אחת מתערוכות האמנות העכשווית הגדולות ביפן.
קולקטיב האמנים היפני teamLab – המגדירים עצמם ‘ultratechnologists’, יצרו חלון ראווה שלא מהעולם הזה: תערוכה משוכללת הכוללת ארבעה מתקנים אינטראקטיביים ראשיים, ארבעה חדרים, המדמיינים “יקום מקריסטל”.
באמצעות שילוב של התקנים ניידים, חיישנים והדמיות מחשב, המבקרים יכולים להיות חלק מכל העולם הזה. כל חדר במיצג, מדמה כוכב לכת שונה והמבקר מטייל בחלל, ונע מכוכב לכוכב.
הקבוצה ביקשה ליצור חווית שונה של ביקור במוזיאון: “ההבדל בין התערוכה שלנו לתערוכת אמנות, הוא שאנחנו יכולים לגרום לאנשים להשתתף בגרפיקה או שאנחנו יכולים לגרום לאנשים להיות חלק מיצירות האמנות זה וזה מאוד חשוב”, הם מסבירים “אנחנו לא נגד את המונה ליזה, אבל אם אני רואה את המונה ליזה בלובר, היחס הוא אחד על אחד. אז זה קצת לא חברותי כלפי קיומם של אנשים אחרים, כי אני רוצה לראות את היצירה בעצמי. כאן, אם אני רואה את זה בעצמי – לא קורה הרבה, אבל אם אני רואה את זה עם אנשים אחרים, מתרחשות תופעות מרתקות יותר. החוויה הזו עוזרת לנו בכדי שנוכל להיות קצת יותר חיוביים כלפי אנשים אחרים”.
ניסיונה של הקבוצה ליצור חוויה עשירה, הרחיק לכת עד כדי כך שהם יצרו ריחות ייחודיים לכל חדר. לדבריהם, הם יצרו ניחוח מיוחד בעבודה משותפת עם אסטרונאוט: “ביקשנו ממנו לזכור את הריח של מרחב וניסינו לייצר ריח זהה ביצירה שלנו”.
מיליוני פרחים מוקרנים וצפים בכיפת החלל, מייצגים את העונות המתחלפות והמבקרים יכולים לשחרר פרפרים ולהפריח אותם על גבי מסך גדול, באמצעות הטלפונים החכמים שלהם.