לצילומים של Szilveszter Mako יש איכות ייחודית שקשה לעמוד בה: ציורית, אבסורדית ותיאטרלית, הם נראים כמו ציורי שושלת איטלקית או של סטודיו דאדאיסטי, יותר מאשר צילום מוזמן עבור מגזיני אופנה, שם הם מכניסים את Willem Dafoe לבית בובות, עוטפים את Cate Blanchett באריזת נייר, או הופכים את Monica Bellucci לטבע דומם, על שולחן ארוחת הבוקר.

 

הצלם ההונגרי, החי ועובד במילאנו, Szilveszter Mako, עורך את התמונות שלו כאילו הוא יוצר ציור. הוא עושה שימוש בעיקר באור טבעי, בחומרים בעבודת יד ובעיצוב תפאורה תיאטרלית משהו. הוא מצלם למיטב המגזינים (כולל Vogue) והוא מעורב בכל ההיבטים של תהליך הצילום כולל הפקה וסטיילינג. ההשראה שלו מגיעה, בין היתר, מאמנות הרנסאנס האיטלקית, דאדאיזם ובאוהאוס.

 

 

האסתטיקה שלו מלנכולית והצורות הא-סימטריות שלו, מוציאות את האובייקטים מתחום היומיומי. אם אלה צילומים הנראים כמו ציורים מתקופת הרנסנס או לפורטרטים דיוקנאות הנראים כמו ראשית עידן המצלמה, הצילומים לוקחים אותנו אחורה בזמן. הגנרלים הרומאים הן במקרה הזה נשים, דומגניות, המניפות חרבות כמו בפרסקאות מלחמה מתקופת הרנסנס. קומפוזיציות אחרות מונוטוניות או דהויות צבע, מזכירות דיוקנאות של צלמים בירידים בשנות ה-20 (עם ירח נייר). בעידן של קמפיינים מלוטשים ותמונות שער מרוטשות דיגיטלית, הסגנון שלו מביא תיאטרליות לאופנה, אבל כזו שהוא מבצע אותה בדיוק, עם כל אלמנט ואלמנט בהרמוניה ובעבודת-יד. הפנטזיה קיימת, אבל עדיין מאוזנות.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אמנות
+כתבות מומלצות
פסלים מנירוסטה של מים מושפרצים
תרבות
פסלים מנירוסטה של מים מושפרצים
  הפסלים בגדלים שונים, חלקם מונחים על הדום בגלריה, מותקנים בפארק ציבורי או תלויים
פסלי ענק של טביעת אצבע, כסמל לאחדות אנושית, בהודו
תרבות
פסלי ענק של טביעת אצבע, כסמל לאחדות אנושית, בהודו
  האמנים מוסיפים “טביעת אצבע היא סמן אישי עמוק של זהות, חתימה ייחודית שמבדילה
צלם משתמש ברחפנים, כדי “לצייר” עם לייזר ציורי אור בשמים
תרבות
צלם משתמש ברחפנים, כדי “לצייר” עם לייזר ציורי אור בשמים
  בעבר, הצלם הרכיב נורות LED לרחפנים ואילו המעבר לשימוש בלייזרים, אפשר לו ליצור

תגובה אחת

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.