תערוכות שמיוצרות ב- AI (בינה מלאכותית), מוצגות כעת ברחבי העולם. למשל, התערוכה "Unsupervised" של האמן Refik Anadol, שנפתחה זה עתה במוזיאון לאמנות מודרנית היוקרתי בניו יורק. התערוכה נוצרה באמצעות AI והיא מעוררת מחשבה.

The robot Ai-Da in front of one of its self-portraits

 

מערכות בינה מלאכותית משתמשות באוסף עצום של יצירות אמנות דיגיטאליות, כדי לייצר תמונות חדשות שאפשר להעלות תוך שניות מאפליקציית סמארטפון, בכלים כגון DALL-E, Midjourney ו-Stable Diffusion. הן יכולות יכולות לייצר לאמן דימוי בהתאמה אישית, לפי בקשתו ולייצר משהו הקרוב למה שהוא דמיין.
השימוש במאגר הדימויים האינסופי באינטרנט, יוצר בעייה של זכויות יוצרים, גם אם אין העתקה ישירה של דימוי כזה או אחר, אלא רק נגזרת שלו. ואן גוך וציירים מאסטרים אחרים שמתו, אינם מתלוננים אבל מספר אמנים וצלמים חיים, מתחילים להילחם נגד החברות המוכרות את תוכנות הבינה המלאכותית, היוצרות תמונות שנגזרות מיצירותיהם.
ענקית הצילום גטי אימג’ס מסיאטל, הגישה השבוע תביעה בבית המשפט הגבוה לצדק בלונדון נגד Stability AI – יצרנית Stable Diffusion – בגין הפרת זכויות קניין רוחני.
תביעה נוספת בבית משפט פדרלי בארה”ב בסן פרנסיסקו, מתארת את התוכנה כ”כלי קולאז’ של המאה ה-21 שמפרים את זכויותיהם של מיליוני אמנים”. את התביעה הגישו שלושה אמנים עובדים בשם אחרים כמותם והם תובעים את Stability AI, מחולל התמונות Midjourney מסן פרנסיסקו והגלריה המקוונת DeviantArt.
מנכ”ל מידג’ורני, דיוויד הולץ, תיאר את שירות יצירת התמונות שלו כ”מעין מנוע חיפוש” שמושך כמות רחבה של תמונות מרחבי האינטרנט. הוא השווה את הטכנולוגיה ליצירתיות האנושית. “האם אדם יכול להסתכל על תמונה של מישהו אחר, ללמוד ממנה וליצור תמונה דומה?” שאל הולץ.
החששות סביב השימוש בכלי בינה מלאכותית, סבות גם סביב יכולתן ליצור תמונות מזויפות שנראות אמיתיות ולגרום לנזק של מידע מוטעה וגם, לייצר תכנים מיניים ללא הסכמתם של האובייקטים. תמונות כאלה מטיילות ברשתות חברתיות, הופכות לוויראליות ולא ניתן להפריך או לאמת אותן, מכיוון שלא ניתן לאתר את מקורן.
מצד שני, אנשים רבים מאמצים כיום את כלי הבינה המלאכותית החדשים ואת היצירתיות שהיא מאפשרת להם, כתחביב או לייצר חומרי שיווק, משחקי וידאו או רעיונות אחרים הקשורים למקצועם.
במוזיאון לאמנות מודרנית בניו יורק מציגה האמנית אנאדול את “Unsupervised”, השואב מיצירות אמנות הנמצאות באוסף היוקרתי של המוזיאון – כולל “ליל הכוכבים”של ון גוך – ומזין אותן למיצב דיגיטלי המייצר אנימציות של צבעים וצורות מהפנטות בלובי המוזיאון.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אמנות
+כתבות מומלצות
עובד מוזיאון פוטר לאחר שתלה אמנות משלו במוזיאון
אמנות
עובד מוזיאון פוטר לאחר שתלה אמנות משלו במוזיאון
  הטכנאי בן ה-51, עבד במוזיאון Pinacotek der Moderne במינכן וצייר מחוץ לשעות העבודה.
את עוגות החתונה היקרות בעולם, אופה אלוף רוסיה באיגרוף
אמנות
את עוגות החתונה היקרות בעולם, אופה אלוף רוסיה באיגרוף
  הוא היה אלוף הארץ באגרוף במולדתו רוסיה, אבל הוא מפורסם כיום בעיקר בזכות
יפות שבא לאכול אותן: עוגות מפוסלות
אמנות
יפות שבא לאכול אותן: עוגות מפוסלות
                           

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*