"לקוח חוזר שהפך להיות חבר", כך התחיל ההסבר של מעצב הפנים ניצן הורוביץ אודות המשרד שעיצב לחברו "לפני 9 שנים עיצבתי לו ולמשפחתו את ביתו. כעת משהחליט לרכוש משרד באחד ממגדלי היוקרה במרכז הארץ, נקראתי לדגל" אומר הורוביץ "הלקוח נתן לי מנדט בצורה מוחלטת. הוא הסביר לי אודות העסק, התנהלות מול הלקוחות, הזרימה של העבודה וכך יצאנו לדרך".

עיצוב ותכנון ניצן הורוביץ. צלם עודד סמדר

 

המשרד מספק פתרונות פיננסיים בוטיקים וייחודיים וכולל שני שותפים. “הרעיון היה לייצר שקיפות מקסימאלית בחללים ויחד עם זאת לשמור על פרטיות העובדים והלקוחות – על פניו דיסוננס. בהתאם לכך התכנון היה שונה מהרגיל, הכסאות הועמדו לפני הקירות. כך בחנתי את הסיטואציה של כל עובד. מה הוא רואה, מי רואה אותו, עד כמה הוא בולט, רמת החשיפה לאור טבעי, לנוף האורבני העוצמתי וכו”.

 

 

 

הורוביץ ממשיך “בתוך כך בגלל נושא השקיפות יצרתי קירות וקשתות עגולים, סוג של משחקי שלם וחסר במרחב, שמספקים את השקיפות הנחוצה. הקירות חופו בטיח ערבה לבן, שביחד עם קרני השמש יוצר משהו חמים ונעים בחלל”.
המבואה כפי שקורא לה הורוביץ היא אזור שבירת הקרח. שם תוכנן בר עם קבלת פנים. אזור שבו ההתרחשויות נעשות בעמידה או חצי ישיבה. בהחלט אזור לא פורמאלי שמתקיים לפני הישיבה הרשמית בחדר הישיבות. זהו בפירוש לא אזור המתנה” כפי שמתעקש הורוביץ, אלא אזור שבירת הקרח שמספק לבאים תחושה נינוחה.

 

 

 

 

המשרד בשטח של 140מ”ר, כולל חדר ישיבות ומשרדי השותפים. המשרד כאמור אינו כולל פינות ישרות, אלא מעוגלות וגופי התאורה משלימים את הקימורים באופן מוחלט. זה משרד ללא סגנון מובהק. הוא עוצב עם בחירת חומרים מינימלית: פורניר שמלווה את כל החלל, כולל קורה היקפית למשרד וגווני האפור למיניהם. משרד מונוכרומטי, בו הנוף והאור הטבעי משחקים תפקיד חשוב, כאשר מכל מקום הם צצים, כמעט ללא מאמץ: בכל קיר יש זכוכית רציפה ולמרות זאת יש פרטיות מוחלטת.

 

 

 

 

העיצוב נקי ואינו מתנשא ויחד עם זאת משדר יוקרה. משהו מאוד נוגע, ואל נתבלבל הוא כולל מערכות חכמות של חשמל, תאורה ואודיו שאינן מנקרות עיניים ומוסתרות היטב. “בתחושה שלי המשרד הוא בית לכל דבר: מייצר משהו קוזי ונינוח, עם נגיעות חמות בזכות השימוש בעץ, שטיחים, וילונות, שפע טקסטיל שמספק עושר, ואמנות בעלת תפקיד חשוב במרחב” אומר הורוביץ.
החדר של הבעלים תוכנן כמיני לאונג’, מאחר והפגישות שם הן אפורמליות. זהו חדר שממשיך את שבירת הקרח של המבואה והוא כולל מרפסת חיצונית אישית. בחדר הישיבות תוכנן קיר ורסטילי עליו משולב מסך טלוויזיה, ומאחורי מתחבאות מערכות חכמות.

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
האדריכלית שבנתה בתים מבד
עיצוב פנים ישראלי
האדריכלית שבנתה בתים מבד
  העבודות הידועות ביותר שלה, The Live-in-Environment (1971) ו-Wiz Bang Quick City #2 (1972),
בית כמו מבצר, על חוף בכווית
עיצוב פנים ישראלי
בית כמו מבצר, על חוף בכווית
  התכונות המבצריות אופייניות לבתי המפרץ הצפוני, השואפים לפרטיות ודיסקרטיות, כשהקירות העבים והגבוהים מספקים
מושבת הבתים הצומחים מהאדמה בטאוס
עיצוב פנים ישראלי
מושבת הבתים הצומחים מהאדמה בטאוס
  הקהילה האוטופית בונה בתים שאינם משתמשים בדלק מאובנים או מייצרים פסולת. באתר המשתרע

תגובה אחת

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*