מבנה מסעדת הבשרים הפופולארית לימוזין, תוכנן על מגרש בשולי אזור התעסוקה של רמת-ישי, בשטח כ- 2.8 דונם בשיפוע תלול, במפנה נופי צפון-מערבי מהיפים בארץ – שדות עמק יזרעאל וגבעות אלונים.
המבנה ששיטחו כ- 3,500 מ”ר, מותאם לטופוגרפיה התלולה במגרש, מחולק לחמישה מפלסי פעילות הניזונים מעל ומתחת מהרחובות הגובלים. במפלסים התחתונים החפורים כנגד צלע הגבעה, מוקמו קומות מפעל הבשר/מטבח, משרדים וחניה. בשתי הקומות שמעל, הפתוח לנוף, מוקמו קומת המסעדה וקומת האירועים, עם מרפסת נוף גדולה לשדות העמק.
תפיסת הבינוי והעיצוב של המבנה, מתכתבת עם אופייה של המסעדה המיתולוגית: מותג “לימוזין” מוכר לכל חובבי הבשר בארץ. עיצוב המבנה לכן, מתבסס על שילוב בין מרכיבים כפריים מסורתיים למרכיבים מודרניים / תעשייתיים, שילוב חומרים בין פלדה, קורטן, בטון חשוף לבין לאבן טבעית ועץ.
תכנון המבנה במורד הגבעה, נועד להעצים את חווית נוף שדות עמק יזרעאל, הנשקפים מכל חלון ומשתנים תדיר בין עונות השנה ובשעות היום. הכניסה למבנה מתבצעת דרך חצר אינטימית, המנתקת את המבנה מהמולת אזור התעסוקה ומכניסה אותו בהדרגה לחלל המסעדה, ממנו נשקפת “תמונת נוף” דינמית של העמק.
יזם: שר-או-לה בע”מ
אדריכלות: ערן מבל ארכיטקטורה ובינוי ערים בע”מ
עיצוב פנים: סיטון + טנוס אדריכלים ומעצבי פנים
צילום: שי אפשטיין
קונסטרוקציה: מרקוביץ-שנאן מהנדסים
חיפוי קורטן: גולמט
Innout מותג פרמיום מבית Open Alum Design LTD