בין המאה ה-12 למאה ה-13, בולוניה התמלאה במגדלים ונראתה כמו מנהטן כיום. בשנת 1200 לספירה היו בעיר בולוניה באיטליה כ-180 מגדלים - גורדי שחקים כהגדרתם כיום. הגבוה מביניהם בגובה 97 מטר עדיין ניצב בעיר כיום (ואפשר לטפס ב-498 המדרגות שלו ולזכות בנוף מרהיב של העיר).

 

מלבד המגדלים, יש עדיין כמה שערים מבוצרים (torresotti) גבוהים, בשערי חומת העיר מהמאה ה-12 (Mura dei torresotti או Cerchia dei Mille), שבעצמה נהרסה כמעט לחלוטין.
סיבותיה של הבנייה לגובה כיום, לצד ההתנגדויות אליה, מוכרות לנו כיום ואף אחת מהן לא מסוגלת להסביר מהי הסיבה לכל כך הרבה מגדלי מגורים שנבנו במהלך אותה תקופה של ההיסטוריה של בולוניה. אחת ההשערות היא שהמשפחות העשירות ביותר, השתמשו במגדלים למטרות התקפיות והגנתיות בתקופת הסכסוך בין הכנסייה למדינה באירופה של ימי הביניים, שהיה לו גם פן כלכלי. ממרומי המגדלים (“הפנטהאוז”) אפשר היה להשקיף על איום הקרב לעיר ובנוסף, להשקיף מגבוה על המוני העם ולכן הם היו גם סמל סטטוס, לא רק לדייריהם העשירים, אלא גם לעיר עצמה.
במאה ה-13 מגדלים רבים נהרסו ואחרים פשוט קרסו. מגדלים רבים אחרים נוצלו למטרות מגוונות – כבית סוהר, אתר תיירות, מרכז קניות ובילוי או שחזור של בניין מגורים.
המגדלים נותרו מאז ועד היום קו העיר המפורסם של בולוניה. דנטה הזכיר אותם בתיאור התופת שלו, במהלך המאה ה-20 ארגנו אותם מחדש בתכנית עיר שאפתנית אך הרסנית וכושלת בדיעבד וכיום, עשרים מגדלים נותרו בבולוניה – Azzoguidi Tower / Altabella (61 מ’), Coronata (60 מ’), Scappi Tower (39 מ’), Uguzzoni Tower (32 מ’), Guidozagni Tower, Galluzzi Tower ושני המגדלים המפורסמים: Asinelli Tower (97 מ’) ו-Garisenda Tower (48 מ’).

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
בית הפריסקופ עשוי ממראות הניתנות להזזה
אדריכלות
בית הפריסקופ עשוי ממראות הניתנות להזזה
  בית הפריסקופ אמור להיות בנוי כולו מתחת לפני הקרקע וכולל פטיו מרכזי גדול
בניין המשרדים החדש של BIG, אותו תכנן לעצמו
אדריכלות
בניין המשרדים החדש של BIG, אותו תכנן לעצמו
  המשרד שבנייתו הושלמה השנה, ישרת צוות בן 300 איש של החברה שבסיסה בקופנהגן.
הוכרזו המועמדים לפרס RIBA הבינלאומי לשנת 2024
אדריכלות
הוכרזו המועמדים לפרס RIBA הבינלאומי לשנת 2024
הפרס שהושק בשנת 2015, שואף לתגמל פרויקטים המציגים “חשיבה בעלת חזון, מקוריות, מצוינות בביצוע”

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*