בית זה נבנה בשנת 1935 והיה שייך לאחד ממייסדי ביצרון, מושב קטן על יד החוף המזרחי של הים התיכון. הנכס ממוקם בקרב שדות ירוקים, פרדסים וכן גינת קקטוסים מרשימה. פרדסים אלו שימשו כהשראה לשינוי המבני – באנלוגיה הזאת, חדרי הבית מסמלים את שורות העצים והחלל המרכזי (פינת האוכל + המטבח) מסמל את התלמים.

 

 

“הבית במצב שבו מצאנו אותו, היה מחולק לחדרים חדרים כנהוג בתחילת המאה ה-20. בהשראת הפרדס החלטנו לפתוח את הציר המרכזי של הבית וכך לייצר מרחב שמכניס אור ואוורור טבעי משני צדי הציר, כך יצרנו חלל המורכב מהחדש והישן גם יחד”, אומרים המתכננים.
פרויקט זה עוסק בהשבחה היסטורית וחומרית הכוללת שימוש בריצוף טרצו ותריסי עץ בהשראת המקור. כמו כן דלתות הפנים הובאו מפירוק.
הבית יושב על חלקה של 4 דונם הכולל מבני משנה כגון הלול תרנגולים וכן יחידה שהמשפחה בנתה לטובת ילדם המתבגר וכעת משמש בתור יחידת אירוח.
מטרת המעצבים הייתה, לשלב בעיצוב את מורשת הבית ואת המיקום הגיאוגרפי, תוך כדי יצירת חלל מודרני עבור בעלת הבית. התוצר הסופי הינו בית מזרח ים תיכוני המעניק מרחב פרטי שבו בעלת הבית יכולה ליהנות מיופיו של הטבע הסובב אותה וכן לשהות במרחב המכבד ומזכיר את קודמיה.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אדריכלות ועיצוב פנים: הנקין שביט
אדריכלות נוף: עתר ארזי
תאורה: יאיר דורם
מטבח ונגרות: מיי קיטצ’ן
כלים סניטריים ריצופים וחיפויים: מודי
ריהוט: טולמנ’ס
כלים ואקססוריז לבית: Edition by Sagit Goldin
טקסטיל ואקססוריז: גלריה ריזורט Re’zort
פרופיל בלגי: ברזל עוז גלעדי
צאלון אלומיניום: הנטר סחר
ג’ומה: דלתות פנים מפירוקים , יפו.
קבלן: רנמור פלוס בע”מ
קונסטרוקטור: שמוליק צ’יבוטרו
אומנות:
צילום אומנותי: זהר רון
אמנות: דימה קורמה

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
המטבח הוא הציר המרכזי בפנטהאוז במודיעין
עיצוב פנים
המטבח הוא הציר המרכזי בפנטהאוז במודיעין
  דברי המעצבת שירי הימן: המטבח הוא הציר המרכזי בבית, מאחר וכל בני המשפחה
זאהא חדיד חושפים את תוכנית האב לשינוי אזור התעשייה של נאפולי
עיצוב פנים
זאהא חדיד חושפים את תוכנית האב לשינוי אזור התעשייה של נאפולי
  הקצה המזרחי של נאפולי סבל זמן רב מהזנחה, בדמות החצרות הנטושים של תחנת
מגדל בן 170 מטר, יכריע עם ירושלים תצמח לגובה כמו בדובאי
עיצוב פנים
מגדל בן 170 מטר, יכריע עם ירושלים תצמח לגובה כמו בדובאי
  תהליך תכנון הפרויקט החל בשנת 2018, על ידי משרד גורדון גיל ואדריאן סמית’

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*